English   Srpski

O namaZlatara Petrović postoji od 1975.god.,kada je njen osnivač Đorđe Petrović otvorio radnju u Pešačkom prolazu ispod palate “Albanija” u Beogradu.

S obzirom na dugogodišnju porodičnu tradiciju Đorđe je ljubav prema zanatu preneo i na svog sina Marka. Marko je paraleno sa učenjem zanata završio i Mašinski fakultet u Beogradu, kao i Politehničku akademiju gde je dobio diplomu zlatara.

On je 2005.god. preuzeo radnju a 2007.god od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja je dobio sertifikat da se u njegovoj radnji proizvodi unikatni nakit od plemenitih metala.

Danas je Zlatara Petrović jedna od retkih zlatara u Srbiji koja poseduje Sertifikat starih umetničkih zanata. Zbog toga se u zlatari trudimo da sačuvamo tradicionalonu ručnu izradu nakita. Kod nas možte doneti skicu, crtež ili sliku nakita i po njoj dobiti željeni komad nakita. Pored toga u našoj zlatari možete naći i nakit najsavremenijeg dizajna u koji možemo ubaciti kamenje po Vašoj želji.

Tradicija,kvalitet i vrhunska izrada nakita, odlično upakovan nakit i ljubazan osmeh su samo neki od razloga da dođete i posetite nas. Naša mala porodična radnja je tu da Vam ulepša najlepše i najsrećnije trenutke u životu!